Geluk2

Theaterfestival de Boulevard

IN OPDRACHT VAN HET MOMENTENBUREAU

Sleur? Al jaren uitverkocht. Gewoon? Kennen ze niet. ‘Vanzelfsprekend’ is hier een vloekwoord, ‘avontuur’ net zo alledaags als… tja, niets eigenlijk. Want Het Momentenburo is met recht een boekingskantoor voor unieke ervaringen. Met één one-way ticket verzeil je gegarandeerd in een bijzonder moment, een onvergetelijke ervaring met dans, muziek, theater of performance. Kom binnen, zwier rond en kies uit. Er liggen drie unieke momenten (voor grote mensen) klaar om geplukt, geproefd en beleefd te worden: Het moment van de waarheid, Een onbetaalbaar moment en Een ongrijpbaar moment.

Het moment van de waarheid is een avontuur in een wat vreemde, klinische onderzoeksruimte. Er hangt meetapparatuur, er staat een scanner, een loep, een bladblazer. Direct start het onderzoek. Er worden wat zeer persoonlijke vragen gesteld. Lichaamsdelen worden opgemeten, het reactievermogen getest, moedervlekken aan elkaar getekend. De uitslag van de tests krijgt u mee naar huis. Maar de vraag is: hoeveel wilt u eigenlijk weten over uzelf? Ontdek uw eigen Moment van de waarheid…

Concept en performance: Marieke Verlangen en Jasmin Moeller

Een onbetaalbaar moment ervaar je met Kiki. Schoonheid zit volgens Kiki in het verlangen. Of in een glas wijn. Of in een korte ontmoeting. Misschien toch in de lucht, of een andere taal. Kiki Schippers zingt liedjes over liefde, dorst en dood. Treed binnen in haar wereld waar zingen, zoeken en zinderen garant staan voor Een onbetaalbaar moment.

Zang: Kiki Schippers / Muzikant: vast een knappe…

In Een ongrijpbaar moment wordt je door Eva ontvangen. In een rode jurk. En afbladderende nagellak. Eva met haar typemachine. ‘Brieven behoren toch verzonden te worden?’, vraagt Eva. Aan iedereen afzonderlijk wilde ze een persoonlijke afscheidsbrief schrijven. Juist diegenen die het niet verwachtten had ze willen bedanken. Zoals haar eenkennige kapper, het lieve meisje achter de balie van de bibliotheek en het vriendelijke, oude mannetje dat Eva iedere ochtend tegenkomt als ze naar haar werk fietst. Het Momentenburo trakteert je op zomaar wat momenten in het hoofd van Eva. Samengepakt in Een ongrijpbaar moment.

Concept en tekst: Erik Snoek / Spel: Sanne Gloria Verboom / Muziek: Erik Snoek, Rogier van Hout / Film: Sander Van Neerven (regisseur), Sem van Rijssel (cameraman) / Geluids- en lichttechniek: Rob van Bergen 

Concept Het Momentenburo: Olga Raaymakers en Sjoerdtje Schaap

Bron: http://www.festivalboulevard.nl/programma/programma-2012/het-momentenburo-boekingskantoor-voor-unieke-ervaringen