Zayaz

Opleverfeest Zayaz

IN OPDRACHT VAN ZAYAZ
Magisch opleverfeest multifunctioneel gebouw ’t Geerke

Jongerencentrum De Poort vormde vrijdag 27 januari het bruisende middelpunt van de oplevering van ’t Geerke 8 t/m 26. Een multifunctioneel nieuwbouwcomplex gerealiseerd door woningcorporatie Zayaz. De drie gebruikers van het complex – Stichting Jeugdwerk Maaspoort, Stichting Oosterpoort en Stichting Maatschappelijke Opvang ’s-Hertogenbosch e.o. – zijn apetrots op hun nieuwe onderkomen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd het complex officieel geopend door Zayaz directeur Bas Maassen, wethouder Bart Eigeman en natuurlijk de gebruikers van het pand.  

De opening vond plaats om 17.00 uur in het nieuwe jongerencentrum. De boeiende illusionistenact All-Illusions zette met een spannende openingsact de toon. Ook Zayaz-directeur Bas Maassen bestempelde het gebouw als een ‘spannend gebouw’. Spannend, omdat er drie organisaties in gehuisvest zijn die totaal anders zijn maar elkaar ook kunnen versterken. Daarvoor ondertekenden de drie organisaties een samenwerkingsverklaring. “Zelfstandig, maar niet alleen”, luidt hun motto.

In een korte talkshow sprak Bas Maassen met onder meer Paul Kuenen van Stichting Jeugdwerk Maaspoort, Madeleine Sleiffer van Maatschappelijke Opvang ’s-Hertogenbosch en Niko Pauli van Stichting Oosterpoort. Alledrie waren ze het roerend eens: we kunnen en moeten waar mogelijk de samenwerking opzoeken. Wethouder Bart Eigeman kon dit alleen maar beamen en gaf daarnaast aan ontzettend blij te zijn met de uiteindelijke realisatie van dit project.

Als eerste test van de samenwerking werden de drie organisaties en de gemeente betrokken bij de afsluitende act van All-Illusions. Onder de deskundige begeleiding van de twee jonge illusionisten zaagden zij hun assistente in tweeën. Gelukkig liep de truc goed af! Na afloop was er volop de gelegenheid na te praten onder het genot van muziek van Indigo Mind, de huisband van het jongerencentrum.

Bron: http://www.zayaz.nl/Nieuws-nieuws/Artikel-309/